Biscotti del Lagaccio - Nagerechten
Soort preparaat:
Nagerechten
Onkosten:
Easy
Bereidingstijd:
Kort
Beschrijving:
Dit gebak uit Lagaccio bij Genua lijkt op de Toscaanse koekjes ?Cantuccini?. Een lekkernij met een ?latte?
of als een licht ontbijt. Overigens betekent, ?Biscotto? ?twee keer gebakken?. Dus neem wat extra tijd
voor de bereiding!
Belangrijkste ingrediënten:
650g bloem,
200g kristalsuiker,
150g boter,
50g gist,
15g venkelzaad,
zout
Bereidingswijze:
Kneed de gist, wat lauw water en 150g bloem tot een soepel deeg. Laat het rusten in een afgedekte kom
totdat het deeg gerezen is.
Meng de rest van de bloem met suiker, boter, venkelzaad en de gist door het deeg; kneed ongeveer 6
? 8 minuten tot het deeg zacht en elastisch is. Voeg een beetje bloem of water toe als dat nodig is. Dek
het af en laat het een uur rusten.
Verdeel het deeg in 4 stokbroden. Vet een bakplaat in en laat de vier stukken rusten in de oven voor 15
min. Bak het dan op 200?C voor 25 minuten, tot de broden een goudbruine kleur krijgen.
Nu moeten de broden rusten tot de volgende dag.
U kunt ze dan in plakken van ongeveer 1cm snijden. Bak deze in de oven voor een tweede keer voor 30 ?
40 minuten, totdat de koekjes goudkleurig en knapperig zijn. Laat het afkoelen en bewaar ze in een goed
afgesloten doos.